Noorwegen

Senja: bezoek het mooie Noorse schiereiland met de berg Segla

Een paar jaar geleden ben ik met de camper rondgetrokken door Scandinavië. Een onvergetelijke ervaring. We hebben veel gezien en bezocht, zo ook Senja, het schiereiland van Noorwegen. In deze blog vertel ik je er alles over.

Senja

Op Tripmeister zal ik met regelmaat nog terugblikken op de camperreis die we in september 2017 hebben gemaakt. We hebben hiervoor een camper gehuurd en vooraf een hele route uitgestippeld. We vinden het prima flinke afstanden af te leggen, dus we maakten lange dagen. Dat was met een camper ook helemaal geen straf. De reis ging door het oosten van Zweden, stuk door Finland, richting de Noordkaap en via Senja en de Lofoten weer terug door Zweden richting Duitsland en Nederland. Zo bezochten we ook Gammelstad, een onwijs leuk stadje in Zweden.

Senja

Tijdens de drieweekse trip bezochten we ook Senja. Ik vind het één van de mooiere bestemmingen van Scandinavië. Zeker omdat mensen voornamelijk naar de Lofoten trekken en Senja geen aandacht krijgt. Onterecht! De Noren zelf hebben het bij Senja over het ‘Kleine Noorwegen’ omdat het alle aspecten biedt die je van Noorwegen kent. Het eiland kenmerkt zich door schitterende natuur met hoge bergen, blauw water en fjorden.

De berg Segla

De reis naar Senja vertrok vanaf een parking in Storfjord. Een paar uur later stopten we bij de Målselvfossen, een waterval in de schitterende natuur. Twee uur daarna kwamen we aan op Senja. Het was schitterend weer, met een graad of 12. Mooi weer om de berg op het eiland te beklimmen; de Segla. Na zo’n lange dag rijden is het heerlijk om even de benen te strekken, al was de klim pittig. Het uitzicht maakt echter alles goed. Wat een schitterende natuur. Je blijft je vergapen aan het schitterende uitzicht dat de berg te bieden heeft. Om bij de berg te komen kun je je auto parkeren bij een schooltje in Fjordgard.

Senja Bergsbotn

Na het bezoek aan Segla zijn we met de camper naar een uitzichtplatform gereden, Bergsbotn. Daar hebben we genoten van een schitterende zonsondergang en hebben we de nacht daar doorgebracht. De volgende dag werden we wakker met regenachtig weer, maar dat mocht de pret niet drukken. We zijn nog een schitterend stuk over Senja gereden en onze reis vervolgd naar de Lofoten.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *