Frankrijk

Bargemon en Tourrettes: sfeervolle dorpjes in het zuiden van Frankrijk

Het zuiden van Frankrijk bezoek je niet alleen voor het strand. Er zijn ook tal van leuke, mooie dorpjes die een bezoek waard zijn. In deze blog laat ik je kennismaken met Tourrettes en Bargemon, gelegen in Draguignan.

Tourrettes

In de regio Var-Provence-Alpes-Côte d’Azur vind je het pittoreske Tourrettes. Misschien rij je hier snel voorbij, maar een stop is het zeker waard. Het dorpje is gelegen op een heuveltop en ademt sfeer. Je parkeert net buiten het dorp, waarna je heuvelop het dorp in wandelt. Het is uitgestorven en stil als we er zijn in september. We bezochten de dorpjes in deze blog na een schitterende rondrit door Gorges du Verdon

Tourrettes kenmerkt zich door smalle straatjes die vol met kunst hangen. Geblazen glas en muurschilderingen vind je verspreid door het dorp. Een enorme trekpleister is het misschien niet, maar wat mij betreft zeker een bezoekje waard.

Crêpe 

En dan door naar Bargemon. Maar rij voordat je dat doet absoluut even langs Fayence. Niet voor het dorp, maar voor een geweldig tentje waar je een ontzettend goede, verse crêpe kunt eten. Deze oudere man bereidt de pannenkoekjes zelf en royaal voor een nette prijs. Niet eerder zo’n goede, verse crêpe gegeten. Uiteraard met een dikke klodder Nutella en aardbeien of banaan. Maar de keuze is uitgebreid. 

O'Perche Fayence Crêpe

Bargemon 

Door Bargemon zul je geen uren lopen, maar als je net als ik een liefhebber bent van Franse oude dorpjes, dan zal Bargemon je prima bevallen. Het is een half uurtje verwijderd van Tourrettes en ligt op een kleine twintig kilometer van Draguignan.

Het kenmerkt zich door smalle, middeleeuwse straatjes. Het dorp ligt zelf op een heuvel en op het marktplein vind je een oude waterfontein en de kerk. Op het centrale plein kun je een terrasje pakken en genieten van het karakteristieke dorpje.

Tourrettes, het eten van een crêpe en Bargemon is prima te combineren in dezelfde trip. Zoals gezegd hebben wij ook die dag, het ook gelijk gecombineerd met Gorges de Verdon, een onwijs mooi natuurgebied waar je je ogen flink de kost kunt geven. Ben je in het zuiden van Frankrijk, bezoek dan absoluut het pittoreske, middeleeuwse Èze, echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *