Nederland

Sallandse Heuvelrug: een schitterend natuurgebied met bloeiende heide

Nederland heeft verschillende mooie natuurgebieden. Wil je naar een bosrijk gebied, met mogelijkheden tot wandelen, fietsen, fotograferen en ontspannen; dan is een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug zeker een aanrader. Nu zeker, met de bloeiende heide.

Sallandse Heuvelrug

In de provincie Overijssel is een hoop te beleven en te doen. Een plek die je wat mij betreft niet mag overslaan is natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. Ik bracht er jaren geleden al een bezoek, en begin augustus van dit jaar opnieuw. Een mooie maand; want de heide die strekt over het hele vergezicht, staat al mooi in bloei, waardoor het geheel mooi paars kleurt.

De Sallandse Heuvelrug is niet zomaar een natuurgebied, maar een nationaal park dat bestaat uit heuvelachtige heidevelden met hoogteverschillen. Dit maakt het anders dan veel andere Nederlandse gebieden. Tevens heb je een sterrenwacht. Je kunt daarnaast ook van het groene bosrijk genieten. Het geheel voelt ruim aan en je kunt er uren wandelen. Wij kozen ervoor om een mooie wandeling te maken. De route was circa 8,7 kilometer lang en zeker een aanrader, waarbij we circa 95 meter hoogteverschil hebben overbrugd. Wandelend door het bosgebied, maar juist ook over het heuvellandschap van het schitterende natuurgebied.

Het was zaterdagmiddag, maar druk was het verre van. We konden genieten van de rust die het park te bieden had. De wandeling over de Sallandse Heuvelrug ging over asfalt, maar ook over onverhard terrein. Uiteraard zijn er ook de bospaden waar je heerlijk kunt wandelen. De eerste paddenstoelen staan al in bloei tijdens ons bezoek. Je kunt je hier uren vermaken. Ben je in de buurt van Overijssel, bezoek dan zeker nationaal park Sallandse Heuvelrug. Meer foto’s vind je terug op mijn portfoliowebsite, StePix.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *