Duitsland

ZOOM Erlebniswelt: fantastische dierentuin net over de grens

Wil je er een dagje op uit met (of zonder) de kinderen, dan is de dierentuin een leuke dagactiviteit. Ik laat je in deze blog kennismaken met de dierentuin in Gelsenkirchen, net over de grens in Duitsland. Het is ZOOM Erlebniswelt, en een belevenis is het zeker!

Zoom Erlebniswelt

Dierentuinen zijn er in verschillende soorten en maten. Eén van mijn favoriete dierentuinen is de Prague Zoo, gelegen in Praag. Wil je dichter bij huis dieren bekijken, kun je natuurlijk naar Blijdorp of een andere dierentuin, maar misschien vind je Zoom Erlebniswelt in Gelsenkirchen wel een bezoek waard. Ik vind in ieder geval van wel. Ik bezocht in maart deze dierentuin en zowel voor jong als oud is deze ‘Zoo’ een bezoek waard! Goed te combineren met een weekend Oberhausen, als je bijvoorbeeld op de zaterdag nog wilt shoppen in CentrO.

De dierentuin is ruim dertig hectare groot en ligt midden in het Ruhrgebied. De focus van de dierentuin ligt op dichtbij, meer leefruimte en midden in de natuur. In het park breng je een bezoek aan verschillende leefgebieden; Alaska, Afrika en Azië. Deze verschillende invloeden vind je terug in de gebieden. Eenmaal door de entree kies je het eerste leefgebied, en loop je daar een vaste wandelroute. Je komt dan weer uit op het plein waar je bent begonnen, en kunt door naar het volgende gebied. Ideaal en lekker overzichtelijk.

Zoom heeft eerder al prijzen gewonnen voor de meest gezinsvriendelijke en beste dierentuin van Duitsland. Dat snap ik wel; het is allemaal ruim opgezet en voor de kinderen is er ontzettend veel speelgelegenheid. In een paar uur maak je een hele wereldreis, waarbij je de meest uiteenlopende dieren ziet. En wat de dierentuin zelf zegt, kan ik bevestigen; je kan erg goed dichtbij komen, zodat je de dieren goed kunt zien. Daarnaast viel me in positieve zin op dat de beesten relatief veel ruimte hebben.

Een nijlpaard, ijsberen, bruine beren, rendieren, elanden, leeuwen, schildpadden, sneeuwuilen, zeeleeuwen, zebra’s, kamelen en apen… het komt allemaal voorbij in de dierentuin. In het gedeelte van Afrika kun je een boottocht maken door het gebied met een gondel, zoals je die ook kent uit de Efteling.

Bezoek

Ga je zonder kinderen op pad, reken dan op een bezoekduur van circa 3-4 uur. De openingstijden variëren per periode, welke je terug kunt vinden op de website van de dierentuin. Parkeren kan op één van de terreinen rondom de dierentuin. De prijs ligt in de zomerperiode (die loopt van 15 maart tot en met 31 oktober) op 21,50 euro per volwassene. Kinderen vanaf 4 jaar kosten 14,00 euro. Er zijn verschillende combinatietickets voor gezinnen. Als je naar Gelsenkirchen afreist, houd er dan rekening mee dat je een milieusticker (Umweltplakkette) voor de milieuzone nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *