Algemeen

Mijn 5 beste en onmisbare reis-apps voor op vakantie

Vrijwel iedereen neemt hem ieder jaar mee op vakantie; de smartphone. Misschien om mee te bellen met het thuisfront, maar zeker ook voor het bekijken van het weer, bezienswaardigheden en meer. Welke 5 reis-apps mogen niet op je smartphone ontbreken?

Reis-apps

Voor DroidApp.nl schrijf ik al vele jaren over de meest uiteenlopende apps. Ook reis-apps zijn hier onderdeel van. De smartphone (of tablet) is onmisbaar op vakantie en een paar handige applicaties kunnen je zeker hulp bieden. Niet alleen met de taal, maar ook bezienswaardigheden en andere zaken. Op Tripmeister licht ik mijn 5 meest favoriete reis-apps uit, die zeker niet op je smartphone mogen ontbreken.

Google Maps

Op Android-toestellen is deze onwijs handige app al standaard te vinden, op bijvoorbeeld de iPhone kun je deze zelf nog downloaden uit de App Store. Ik ben verslaafd aan Google Maps. Je kunt er niet alleen mee navigeren, je kunt voor je vakantie ook de kaarten offline opslaan. Handig in gebieden waar je geen dekking of een slecht netwerk hebt, daarbij bespaar je er je databundel mee. Wil je weten hoe je dit kunt doen, lees dan dit handige artikel met de beste Google Maps tips.

Google Maps app

Locaties die je later nog wilt bezoeken kun je een ster geven, of aan een eigen gekozen lijst toevoegen. Hierdoor staat mijn Google Maps-kaart al vol met gele sterretjes; allemaal plaatsen die ik nog wil bezoeken. Handig aan Google Maps is dat je ook voorzieningen op kunt zoeken, zoals een supermarkt, restaurant, bakkerij, hotel of dokter. Je vindt er ook de openingstijden en niet geheel onbelangrijk; de reviews terug. Tot slot ben ik liefhebber van de Tijdlijn-functie. Middels de timeline kun je precies zien waar je wanneer ergens geweest bent. Ideaal en tof.

Google Maps downloaden: voor Androidvoor iOS

Polarsteps

Al sinds het bestaan van Polarsteps ben ik een enthousiaste gebruiker van deze app. De applicatie is van Nederlandse komaf en geeft je de mogelijkheid om een interactief reisdagboek bij te houden. Niet alleen vind je hier de hele route die je hebt afgelegd, je kunt ook teksten plaatsen en je updates aanvullen met foto’s en video’s, allemaal zonder kosten.

Polarsteps app

Je kunt op Polarsteps vrienden toevoegen die je berichten kunnen zien, of je kunt je reis openbaar maken. Anderen kunnen een status ‘liken’ of erop reageren. Ook erg leuk; na je reis kun je een geprint fotoalbum laten afdrukken van je gehele reis. Dit is absoluut een aanrader als je geen zin hebt om nog zelf foto’s uit te moeten zoeken voor in het fotoalbum. Bij het samenstellen van het papieren fotoalbum kies je zelf nog de foto’s die je er wel of niet in wilt hebben en een paar dagen later heb je een schitterend fotoalbum op de deurmat liggen.

Polarsteps downloaden: voor Android voor iOS

xCurrency

Betalen ze op je vakantiebestemming niet met de Euro? Geen probleem. Met de gratis xCurrency app heb je een onwijs handige valuta-converter op je smartphone. Deze applicatie is erg prettig in opzet en bediening. Je kiest je favoriete munteenheden, welke verschijnen op het startscherm van de applicatie. Je vult het bedrag in dat je wilt omrekenen en je ziet direct de actuele wisselkoersen van die muntsoorten terug op je scherm. Daarbij kun je ook op basis van je locatie direct de juiste munteenheid laten weergeven.

xCurrency app

In de xCurrency app vind je ook nog andere gegevens, zoals de historie van de waarde van de munt. Door te vegen over het scherm krijg je deze opties te zien of kun je de muntsoort veranderen. Een ideale applicatie welke vrij is van advertenties.

xCurrency downloaden: voor Androidvoor iOS

Google Translate

Een andere onmisbare toepassing is Google Translate. Toegegeven; niet alle vertalingen zijn even goed, maar mogelijk is het Tsjechisch, Zweeds of Japans van Translate wel wat beter dan je eigen taalkennis. In sommige omstandigheden zoals bij een verkeersbord, of bij een zoektocht naar halfvolle melk in een Hongaarse supermarkt (eigen ervaring) kan Google Translate waanzinnig goed van pas komen.

Google Translate app

Niet alleen kan het getypte teksten vertalen, ook gesproken teksten kunnen met de Translate app omgezet worden naar een andere taal. Met de Google Translate app kun je ook een foto maken van een tekst, die je vervolgens kunt vertalen. Woorden die je later snel nog eens terug wilt vinden, kun je voorzien van een sterretje en ze toevoegen aan favorieten. Tevens kun je thuis alvast talen offline downloaden, wat van pas kan komen als je ergens een slechte of geen dekking hebt.

Google Translate downloaden: voor Androidvoor iOS

TripAdvisor

Hoewel je met Google Maps een eind kunt komen, kan TripAdvisor ook zeker van pas komen op vakantie. Voor je zoektocht naar bezienswaardigheden bijvoorbeeld. Iedereen kent wel de Eiffeltoren, maar heb je ook wel eens van Parc Buttes-Chaumont in Parijs gehoord? De TripAdvisor app geeft je tips van andere reizigers voor bezienswaardigheden. Het meest handig is de TripAdvisor app voor het vinden van een goed restaurant in de buurt. 

TripAdvisor app

Nog wel een tip, voor degenen die een leuke activiteit of tour vinden via TripAdvisor. Kijk altijd even op de website van de organisator zelf. Vaak is dat veel goedkoper dan wanneer je een ticket voor bijvoorbeeld de Sagrada Familia of Eiffeltoren wilt kopen, dan via TripAdvisor.

TripAdvisor downloaden: voor Androidvoor iOS

Op DroidApp vind je een overzicht met nog veel meer handige reis-apps. Welke applicatie vind jij onmisbaar op je vakantie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *