Duitsland

Monreal: een schilderachtig dorpje in de natuurlijke Eifel

In Duitsland vind je op veel plekken nog de traditionele vakwerkhuizen. Aan het riviertje Elzbach ligt het pittoreske, schilderachtige dorpje Monreal. Je kunt je daar heerlijk vermaken, ruïnes bezoeken en genieten van de gezellige straatjes.

Monreal

Monreal: een bezoek waard

Ik was op doorreis naar een andere plek in Duitsland en kwam met wat ‘Google Mapsen’ het dorpje Monreal tegen. Op slechts een half uurtje ten westen van Koblenz. Het dorp staat bekend om de vakwerkhuizen, de ruïnes en de gezellige sfeer die je bij binnenkomst al direct voelt. In Monreal wonen ongeveer zo’n 800 mensen en aan de verscheidende ‘Ferienwohnungen’ te zien, zijn we niet de enige toeristen. Ik was er op een rustige dag, met nauwelijks andere toeristen. Een mazzeltje, of is Monreal eigenlijk helemaal niet zo bekend bij toeristen?

We hebben de auto geparkeerd in de buurt van het station. Vanaf hier vertrekken ook de treinen naar Kaisersesch en Mayen. Vanaf het station loop je in een klein kwartier naar het hart van het dorp. In het dorp vind je de vele verschillende vakwerkhuizen en heb je zicht op de twee ruïnes. Daarnaast is er een stenen brug waarbij een kruisbeeld hoog op de brug staat en is er een oud stadhuis, welke stamt uit het jaar 1452.

In totaal heeft Monreal twee ruïnes, Löwenburg en Philippsburg. Een vrij korte wandeling heuvelopwaarts brengt je naar de twee oude schatten.. Met een metalen trap kun je in de ruïne komen en heb je een mooi uitzicht over het kleine maar gezellige Monreal. Ook de ‘Drievuldigheidskerk’ zie je duidelijk terug in het straatbeeld. Het is een gotische kerk uit het jaar 1460 met neogotisch glas in lood. In het dorpje zelf vind je nog wat oude winkeltjes met bijvoorbeeld etenswaren en ook kun je op verschillende plekken in het dorp een drankje doen. Leuk om even rond te struinen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.