Frankrijk

Tip voor Parijs: ontdek het schitterende Parc des Buttes-Chaumont

Denk je aan Parijs, dan denk je aan de stad van de liefde. De Eiffeltoren, het Louvre en de Arc de Triomphe. Tijdens mijn eerdere bezoek ging ik meer op zoek naar de dingen die niet op de bucketlist bovenaan staan bij veel mensen; Parc des Buttes-Chaumont.

Parc des Buttes-Chaumont header

Parc des Buttes-Chaumont

Ik hou van plekken die eigenlijk heel mooi zijn, maar niet bij veel toeristen bekend zijn. Bij mijn laatste bezoek aan Parijs heb ik Parc des Buttes-Chaumont bezocht, een plek waar velen waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord hebben. Parc des Buttes-Chaumont ligt in het 19e arrondissement en is ongeveer 25 hectare groot. Je vindt er een waterval, hoogteverschillen en veel plekken om lekker te liggen of juist om te picknicken. Je kunt alle hectiek en drukte uit de stad hier echt even vergeten.

Parc des Buttes-Chaumont heeft zo’n 5,5 kilometer aan wandelpaden. Het meest kenmerkende aan het park is de ‘Temple de la Sibylle’. Deze bevindt zich op een klif, zo’n vijftig meter boven het meer. Het park ligt op een heuvel, waardoor je aan de ene kant van het park een leuk uitzicht hebt over een ander gedeelte van Parijs. De paden zijn breed, er is veel natuur, verschillende soorten bomen en vooral: rust.

In het park zijn meerdere bruggen te vinden. Allereerst is er de 63 meter lange hangbrug, die je van het eilandje naar de rand van het park brengt. Leuk detail; deze brug is ontworpen door Gustave Eiffel, inderdaad, tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van de Eiffeltoren. Dan is er nog een mooie stenen brug met een boog. Deze staat 22 meter boven het water en is 12 meter lang. Minder leuk detail; deze brug staat bekend als ‘de zelfmoordbrug’. De brug is nu omheind met gaas.

Er is nog veel meer te beleven in Parc des Buttes-Chaumont. Je herkent de stijl van het oude Rome en verschillende andere stijlen. Zo zijn er leuningen gemaakt van handgemaakt beton. Interessant is ook de waterval die je in het park kunt vinden, deze bevindt zich in een grot. Deze grot is een overblijfsel van een oude groeve van kalksteen en gips. 

Parc des Buttes-Chaumont waterval

Bereikbaarheid

Ik was er op een erg zonnige dag in maart. Je kunt je prima vermaken in het park. Je kunt Parc des Buttes-Chaumont het beste bereiken per metro. Ikzelf heb het park bezocht door metro 11 te pakken naar Pyrénées en door een (minder gezellige) wijk te lopen. Je kunt ook nog dichterbij komen en metro 7b pakken naar Buttes Chaumont of station Botzaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *