Zweden

Fettjeåfallet: een sprookjesachtige waterval in Vemdalen

Met reizen naar IJsland, Noorwegen en Zweden heb ik al de nodige watervallen van mijn bucketlist kunnen wegstrepen. Eentje die zeker een bezoek waard is, is de Fettjeåfallet waterval in Zweden. Een schitterend stukje natuur in Vemdalen.

Fettjeåfallet

Zweden heeft zoveel schitterende natuur te bieden; één van deze plekken is wat mij betreft Fettjeåfallet, een waterval in de Zweedse regio Vemdalen. Ik bezocht de waterval een jaartje geleden en zat met het vakantiehuisje in Björnrike. Stiekem een schitterende omgeving waar je echt vele dagen kunt vullen met het bezoeken van mooie gebieden. Zo ook dus de Fettjeåfallet waterval nabij Klövsjö

Als je een bezoek brengt aan Fettjeåfallet, dien je eerst een stuk af te leggen over onverharde weg. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats, begint de ongeveer twee kilometer lange wandeling naar de waterval. Te beginnen met een open vlakte met halve bomen en een hoop stenen. Daarna kom je in een bosrijke omgeving, die bijna sprookjesachtig is. Hoge bomen, een wild stromend beekje en een fijne geur van ‘bos’. Tijdens de wandeling loop je langs een picknickplaats waar je tot rust kunt komen, en eventueel kunt grillen, zoals de echte Zweden doen. We waren er in mei; tussen de rotsen lagen nog resten sneeuw. Een bijzonder gezicht.

Aangekomen bij de Fettjeåfallet heb je zicht op de 60 meter hoge waterval, met daarnaast nog een wat kleinere, naamloze waterval. Met deze hoogte is het één van de hoogste watervallen van Zweden. Het pad naar de waterval toe is doorgaans goed, en is in de afgelopen jaren verbeterd en wordt ook de komende tijd nog verder verbeterd, zo meldt de regio Vemdalen. Tijdens de wandeling loop je langs en over beekjes, passeer je verschillende stroomversnellingen en zijn er enkele bruggen over de rivier Fejjteån. Je kan echt dichtbij komen bij de Fettjeåfallet. Zeker een bezoek waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *