Nederland

Keukenhof bezoeken: genieten van het Nederlandse bloemenparadijs

Het is één van de bekendere uitjes in Nederland en nu ook weer de tijd van het jaar ervoor: de Keukenhof. Je kunt je uren vermaken tussen de bloemen en de perken die schitterend zijn aangelegd. In deze blog praat ik je bij over de Keukenhof in 2022.

Keukenhof

Het is weer de tijd van het jaar dat je naar de Keukenhof kunt. Niet alleen van het seizoen, maar ook na jaren weer. Door corona kon het in 2020 in zijn geheel niet geopend worden, in 2021 maar beperkt. Sinds 24 maart 2022 kun je tot en met zondag 15 mei een bezoek brengen aan de grote bloementuin in Lisse. Omdat we geen zin hadden in volle drukte, besloten we om zondagochtend om 08:00 uur voor de deur te staan. Een gedachte die meerdere mensen hadden. Van tevoren online de tickets aangeschaft; daar kun je ook zien welke tijdsloten er nog beschikbaar zijn.

De ochtend die soms een paar spetters meebracht, begon over het algemeen zonnig en lekker rustig. Naarmate de tijd verstreek werd het duidelijk steeds drukker en kwamen er bussen vol. Desondanks is er genoeg ruimte in het in 1950 geopende park om al het moois te aanschouwen. Je ziet hier de lente in de volle glorie beginnen.

Eerst nog even wat leuke Keukenhof cijfers en feitjes. Het park heeft een grootte van 32 hectare waarop meer dan zeven miljoen bloembollen groeien. Ieder jaar wordt de Keukenhof door meer dan 1,5 miljoen mensen bezocht, het merendeel uit het buitenland. Het park is te voet te bezoeken, al kun je er ook voor kiezen om (na je bezoek bijvoorbeeld) de fiets te huren of mee te gaan met een fluisterboot.

Het park zelf

Er zijn enkele locaties in het park, zogenaamde paviljoens, waar je terecht kunt voor tentoonstellingen. Zo worden verschillende bloemen uitgelicht en kun je terecht voor uiteenlopende soorten tulpen bijvoorbeeld. Er zijn meer dan 20 bloemenshows met 500 bloemenkwekers die daar hun snijbloemen en potplanten laten zien. Zo zijn er naast de bekende bloeiers ook andere bloemen te zien. Denk aan de orchidee, anthurium, medinilla, lelies en meer.

Buiten is het meeste te zien en zie je overal kleurrijke bloemen. Aan het begin van het seizoen bloeien de vroegbloeiende soorten; zoals de krokussen, narcissen, hyacinten en vroege tulpen. Later in het seizoen zijn dit onder andere de grotere tulpen. In het park komen ook verschillende thema’s terug, en zien we onder andere dat Nijntje een rol heeft gekregen in de Keukenhof. Tussendoor vind je huisjes, bankjes en andere plekken die het maken van een leuke foto mogelijk maken.

Bezoeken

De Keukenhof is in 2022 geopend van 08:00 uur in de ochtend tot 19:30 uur in de avond, elke dag in de periode 24 maart tot en met 15 mei. Tickets kun je het beste online bestellen op de website van de Keukenhof, zodat je tijd bespaard. Van tevoren kies je een tijdslot, dat je een dag van tevoren nog kunt wijzigen. Loop je het park in, dan kun je daar een gratis plattegrond pakken. De prijs komt uit op 18,50 euro voor volwassenen, kinderen tussen de 4 en 17 jaar betalen 9,00 euro. Een parkeerkaart voor de auto kost 6,00 euro. Voor groepen gelden aangepaste prijzen.

Wil je de Keukenhof bezoeken op een rustiger moment, dan raadt de Keukenhof aan om voor 10:30 uur of na 16:00 uur te komen. De gemiddelde bezoeksduur ligt tussen de 3 en 5 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *