Verenigd Koninkrijk

Doen in Londen: het onbekende Kynance Mews

In december was ik in Londen. Zoals ik bij eigenlijk elke vakantie doe, ga ik op zoek naar (fotogenieke) plekken die minder snel bezocht worden door toeristen. In Londen ontdekte ik Kynance Mews. Daarover gaat deze blog.

Londen Kynance Mews

Kynance Mews

Een blik bij Wikipedia maakt duidelijk dat ‘Mews’ een Britse naam is voor een binnenplaats met stallen en koetshuizen, waarboven huizen zijn gevestigd. De kleine straatjes zijn ingericht voor paarden, koetsiers en staldienaren. Van dit soort wijken zijn er nog wel een aantal te vinden, en één daarvan is Kynance Mews. Verwacht geen dagvullend programma, maar het is leuk om er doorheen te lopen als je meer van Londen wilt zien.

Vol enthousiasme breng ik een bezoek aan Kynance Mews. Je kunt de straatjes bereiken via de twee bogen die aan de rand van de weg (Launceston Place) staan, in de wijk Kensington. Kenmerkend in de straatjes vind ik de overweldigende hoeveelheid bloempotten die langs de weggetjes staan. Het is stil en uitgestorven, maar dat maakt het niet minder gezellig. Er is nu volop gelegenheid om foto’s te maken, een favoriete bezigheid van me. In Kynance Mews vind je ook een kerkje, Christ Church Kensington. 

Kynance Mews Londen kerk

Kynance Mews is ook een populaire filmlocatie gebleken. In de afgelopen tientallen jaren zijn er meerdere filmscènes opgenomen in deze wijk. Overigens, een huisje kopen hier is niet goedkoop. De gemiddelde huizenprijs lag in 2018 op zo’n £2,3 miljoen, wat een ruime 2,5 miljoen euro is.

Wil je Kynance Mews bezoeken, dan kun je dat prima combineren met een bezoek aan het Natural History Museum, Kensington Garden en eventueel een bezoek aan de Royal Albert Hall.

Kynance Mews Londen

Bereikbaarheid

Kynance Mews is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Pak de ‘Circle Line’, ‘District Line’ of ‘Piccadilly Line’ en stap uit bij Gloucester Road. Eventueel kun je met bus 49 dichterbij komen, je stapt dan uit bij de halte Queen Gate Terrace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *