Spanje

Mura: onwijs mooi Middeleeuws stadje boven Barcelona

Op ongeveer een uurtje rijden van Barcelona waan je je in een heel andere wereld. Je vindt er namelijk het stadje Mura. Een schitterend middeleeuws stadje waar je je ogen uit kunt kijken. In deze blog vertel ik je meer over Mura.

Mura

Spanje is een veelzijdig land waar van alles te beleven is. Natuurlijk de stad Barcelona, maar ook de andere steden en dorpen zijn zeker een bezoekje waard. Ik maakte in februari kennis met het middeleeuwse stadje Mura. Het heeft slechts net wat meer dan 200 inwoners, maar dat betekent niet dat er niets te beleven is. Ik hou van oude straatjes, dorpjes en dingen waar je minder snel wat over op internet leest. Wil ik dit dan voor mezelf houden? Nee, zeker niet. Mura is namelijk een fantastische plek om een bezoek aan te brengen.

Waar ligt Mura?

Mura ligt boven Barcelona. Je rijdt vanuit Barcelona de C-58 af, waarna je de weg vervolgt over de BV-1221, een weg die flink kronkelt. Ikzelf kwam die dag vanuit Montserrat, een andere aanrader, waar ik later op Tripmeister op terug zal komen. Vanuit Montserrat rijd je eveneens over een redelijk uitdagende weg in 50 minuten naar Mura. Je kunt ook met het openbaar vervoer van Barcelona naar Mura, maar trek hier heel ruim de tijd voor uit. Beter is om een auto te huren, wat rond Barcelona, als je goed zoekt, echt niet veel geld hoeft te kosten.

Wat heeft Mura te bieden?

Mura is zoals gezegd een pittoresk, middeleeuws stadje. Je kijkt er werkelijk je ogen uit, aan de huizen en straatjes die goed bewaard zijn gebleven. Je waant je helemaal in vele jaren terug. Houd er wel rekening mee dat de paden niet recht en vlak lopen. Het is een dorp vol hellingen en soms steile straatjes. Dat geeft Mura ook wel weer echt charme.

Het is heerlijk om je in een andere tijd te wanen en te genieten van het oude middeleeuwse gevoel. Toen ik er was, op een vrijdag rond de lunch, was het vrij rustig. Nauwelijks mensen, op een handjevol toeristen na. Mura is een dorpje met een aantal straatjes, met een buurtsuper die slechts een paar producten aanbiedt, en een schitterend bewaard gebleven kerkje tegenover een net zo oude cafetaria, genaamd Sant Martí de Mura.. Het mocht weliswaar een bewolkte dag zijn, ik heb me uitstekend vermaakt.

Als ik zoek op Google naar Mura, valt op dat het niet overdreven gepromoot wordt. Misschien is dat ook maar beter ook, maar ben je in de buurt of in Barcelona, dan mag wat mij betreft Mura niet ontbreken op je lijstje om te bezoeken. Verspreid over het dorp zijn kleine parkeerplaatsen. Het kan op drukke dagen even zoeken zijn naar een plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *