Nederland

De Orchideeën Hoeve: leuk dagje uit met veel meer dan alleen bloemen

Goed of slecht weer, een bezoek aan De Orchideeën Hoeve is echt een aanrader. Om los te gaan met je camera, voor het vermaak van kinderen, of om zelf als volwassene je tijd door te brengen. Ik vertel je er meer over in deze blog.

De Orchideeën Hoeve

Op Tripmeister heb ik al veel tips gedeeld voor het buitenland, maar ook in Nederland is er genoeg te melden. Vandaag wil ik het hebben over De Orchideeën Hoeve. Anders dan misschien de naam doet vermoeden, is hier vele malen meer te beleven dan alleen het bekijken van verschillende soorten orchideeën. Ik had net mijn nieuwe camera, we waren een weekendje weg, in de buurt én het was erg slecht weer. Het was de perfecte combinatie om een bezoek te brengen aan De Orchideeën Hoeve, gelegen in Luttelgeest, in Flevoland.

De attractie omschrijft zichzelf als een vlindertuin met overdekte speeltuin en een junglepark met tropische dieren. De dieren leven vrij in het overdekte park. Met een toegangsprijs van 17,50 euro is het niet aan de enorm dure kant. Wij zijn binnen geweest van half één tot vier, maar misschien dat je hier met kinderen nog wel langer je tijd door kunt brengen. Alleen ‘Orchideeën Hoeve’ doet zijn naam eigenlijk tekort. Vanaf het uitgestrekte parkeerterrein waan je je direct in de jungle, waar je in verschillende hutjes verschillende souvenirs, bloemen en producten kunt kopen. Een soort mix tussen Intratuin, Casa, Xenos en hier en daar wat dingen voor kinderen.

Eenmaal beginnen kijk je al je ogen uit. Het park ziet er verzorgd uit en ondanks dat het een drukke dag was, hadden we genoeg ruimte om dingen te zien en mooie foto’s te maken. Het is een echte jungletuin met beplanting en natuurlijk de orchideeën. We aanschouwen al de eerste vogels en vanaf een afstandje kijkt een toekan ons nieuwsgierig aan. Verspreid door het park zijn er mooie bloemen en planten te zien en het geheel is mooi aangekleed met beekjes met daarin schildpadden. In een speciaal afgesloten gedeelte kom je uit bij de Lori’s, die opvallen door de felle kleuren.

Je vervolgt je wandeling langs verschillende andere vogels en vele vlinders. Zowel als pop als in volle glorie, al fladderend door De Orchideeën Hoeve. Wat verstopt ligt een grote leguaan boven je hoofd en je loopt vanzelf ook langs de stokstaartjes, samen met de grote schildpadden. Je kunt het geheel doen in je eigen tempo, waarna je later uitkomt bij de buitenplaats die gelukkig ook nog eens voor de voetgangers overdekt is. Hier vind je flamingo’s en watervogels en zijn er ook de alpaca’s.

De Orchideeën Hoeve is echt veel meer dan alleen bloemen en laat jong en oud in een schitterend park je vermaken. Tussendoor is er een uitgestrekt restaurant vol spiegels waar je kunt genieten van een bak koffie of thee met natuurlijk gebak. Je kunt meer informatie vinden op de website van De Orchideeën Hoeve, daar kun je ook je tickets vast kopen. Ben je lid van de ANWB, dan krijg je korting op je entreeticket en een gratis drankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *