Spanje

Barcelona: bezoek Parc del Guinardó en Bunkers del Carmel voor schitterend uitzicht

Meermaals ben ik in het schitterende Barcelona geweest en een bezoek dat niet mag ontbreken is Bunkers del Carmel, gelegen naast Parc del Guinardó. Waarom niet? Dat vertel ik je in deze blog.

Parc del Guinardó

Vorig jaar was ik voor het laatst in de Spaanse stad Barcelona. Sowieso kun je hier meerdere dagen vertoeven en genieten van de heerlijke cultuur en sfeer. Veel toeristische trekpleisters heb ik al eens gezien, en dus ging ik op zoek naar minder bekende plekjes. Te beginnen met Parc del Guinardó, gelegen op steenworp afstand van Hotel Sagrada Família, waar ik verbleef. Het is één van de grootste parken van Barcelona en laat je heerlijk ontspannen. Gedurende je wandeling door het park geniet je van mooie uitzichten over de stad Barcelona. Het schitterende park kan voor sommigen zomaar toch wel een kleine uitdaging zijn. Het park is namelijk gelegen op vrij steile heuvels. Toen ik er op een zonovergoten februari-dag was, was het heerlijk rustig aan het eind van de dag.

Ik begon met de wandeling na een busrit met lijn V23/117 en stapte uit bij de halte Montserrat de Casanovas – Parc del Guinardó. Vervolgens kun je je wandeling door het schitterende park beginnen. Je ziet wilde parkieten, en kunt genieten van de groene heerlijk rustige omgeving. 

Parc del Guinardo - Bunkers del Carmel

Bunkers del Carmel (Turó de la Rovira)

Na zo’n twintig-dertig minuten lopen, afhankelijk natuurlijk van hoe vaak je stopt voor het maken van een mooie foto, bereik je Bunkers del Carmel. Het is een plek die met regelmaat ook graag bezocht wordt door de inwoners van Barcelona zelf. Je kunt hier heerlijk een plek vinden om te picknicken en dat wordt ook degelijk gedaan.

Verder is het een plek met een geschiedenis. Je vindt in de buurt van het uitkijkpunt namelijk het MUHBA museum waar je meer te weten komt over de burgeroorlog. De plek in de omgeving werd in die tijd gebruikt als militair kamp en maakte deel uit van krottenwijk Los Cañones. Bij de bunker hebben bezoekers nu een schitterend 360-graden uitzicht over de stad Barcelona. Geniet hier zeker van, het kost helemaal niks.

Bunkers del Carmel

Wanneer je een bezoek brengt aan de Bunker del Carmel, is een bezoek Pont de Mühlberg een bezoek waard. Dit is een brug die 80 meter lang is. Het verbindt de straat Carrer de Mühlberg met de Turó de la Rovira, met de bunkers. Door tijdgebrek kon ik deze helaas niet bezoeken, maar staat zeker nog voor een volgende keer op de bucketlist.

Je kunt in plaats van door het park ook met een bus die je sneller bij de bunker brengt. Dit is buslijn 119 en wordt gereden met kleine busjes. Die zitten heel snel vol. Daarom koos ik ervoor om met een taxi terug te gaan naar de stad. De taxiprijzen in Barcelona zijn erg schappelijk en ook in je eentje goed te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *