Frankrijk

Riquewihr: middeleeuws wijnstadje in de Elzas

Frankrijk is een veelzijdige bestemming. Je kunt alle kanten op om je er te vermaken. In deze blog neem ik je mee op virtuele reis naar Riquewihr. Een fotogeniek wijnstadje in de Elzas.

Riquewihr

Denk je aan de Elzas en de Vogezen, dan denk je misschien al snel aan het stadje Colmar. Deze bestemming is een grote toeristische trekpleister. In de buurt van het Franse Colmar zijn echter nog meer dorpjes en stadjes te vinden die zeker een bezoek waard zijn. Denk aan Riquewihr. Dit dorpje kenmerkt zich door wijngaarden, sfeervolle straten met kleurrijke huisjes en gezelligheid.

De oorsprong van Riquewihr stamt uit de geschiedenis van de Romeinen, een middeleeuws stadje. De eerste keer dat Riquewihr genoemd werd was het jaar 1049. Er zijn nog verschillende overblijfselen te zien van vroeger. Denk aan de vestingmuur en de toren met de toegangspoort. Ik had het net al over de kleurrijke huizen. Deze hadden vroeger een betekenis, waarbij je kon zien wat het beroep van iemand was. Zo woonde er in een geel huis een bakker en bij een blauw huis woonde een visboer.

In Riquewihr kom je als wijnliefhebber niets tekort met de verschillende wijnkelders die er zijn. Kun je niet wachten totdat het kerst is, dan is Riquewihr ook ’the place to be’, want in de grote kerstwinkel in het stadje kun je je lol op met decoratie, kerstballen, accessoires en alles wat met kerst te maken heeft. Het stadje heeft genoeg te bieden voor een paar uur vermaak.

Parkeren in Riquewihr kan wel een uitdaging zijn. Op drukke dagen kan het zomaar zijn dat je wat rondjes moet rijden. Maar het is het waard! Houd er wel rekening mee dat het betaald parkeren is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *