Nederland

Het stukje mooie Brabantse natuur: Dintelse Gorzen

In het westen van de provincie Noord-Brabant ligt een mooi stukje natuur; de Dintelse Gorzen. Genieten van de rust, de natuur en de loslopende (wilde) dieren. 

Dintelse Gorzen

Tussen Steenbergen en Dinteloord ligt natuurgebied Dintelse Gorzen, officieel onderdeel van de plaats De Heen. Dit natuurgebied is uniek door de mix van zoet en zout water en kent een ruige vegetatie, waarmee het zich onderscheidt van andere natuurgebieden. Volgens Natuurmonumenten zorgt de zoet-zoute bodem voor een grote variatie in de begroeiing en dat zie je ook terug in de Dintelse Gorzen. Je loopt door dichtbegroeide struiken, maar ook door open grasvlakten. Ook vind je verschillende soorten (wilde) bloemen terug in het landschap van de Gorzen. 

Dintelse Gorzen

Tijdens mijn bezoek aan het natuurgebied zag ik van alles. Niet alleen de flora is mooi, maar ook het dierenrijk is rijk aanwezig hier. Niet alleen vele verschillende vogels vind je er terug, ook een groot aantal insecten en de Schotse hooglanders zijn aanwezig. Daarnaast is het ook een favoriete bestemming van roofvogels. 

Wandelen is geen probleem in de Dintelse Gorzen. Het natuurgebied heeft een grootte van meer dan 500 hectare. Er zijn wandelroutes te volgen door het gebied, maar uiteraard kun je ook zelf een wandeling uitstippelen. 

Bereikbaarheid

Wil je Dintelse Gorzen bezoeken, pak dan de fiets of de auto. Er is een grote parkeerplaats genaamd Benedensas waar je je auto kwijt kunt. De verbinding met het openbaar vervoer is zeer slecht. De ‘beste’ verbinding is buurtbus 214 naar De Heen, waarna je nog zo’n 45 minuten moet lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *