Algemeen

Nieuw onderzoek: prijs ruimbagage is enorm gestegen

Vandaag is een interessant onderzoek gepubliceerd waarbij de prijzen van ruimbagage worden vergeleken. Wat blijkt; deze zijn flink gestegen. Daarbij zijn er ook gigantische verschillen.

Ik kwam vandaag een onderzoek tegen van Beslist. De partij vergelijkt de prijzen van ruimbagage bij de bij Nederlanders 35 meest populaire luchtvaartmaatschappijen. Het meenemen van een koffer is in de afgelopen drie jaar met 19 procent gestegen. Ook zitten er verschillen in de handbagage.

Met handbagage ben je bij Iberia het gunstigste af. Een stuk handbagage mag maximaal 56x45x25 centimeter als formaat hebben, en er zit geen limiet aan het gewicht. Bij Ryanair kom je het slechtste weg. Het formaat mag maximaal 45x25x20 centimeter zijn. Wanneer deze groter is moet je minimaal 10,00 euro bijbetalen, wat op kan lopen tot 25,00 euro. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen zit er geen limiet op het gewicht van handbagage. Bij anderen varieert deze tussen de 7 en 12 kilogram.

In de prijs voor ruimbagage zit dus ook heel veel verschil. Bij intercontinentale vluchten mag je deze vaak kosteloos meenemen, bij Europese vluchten is dit niet het geval. Blijkt op het vliegveld dat je koffer zwaarder is dan toegestaan, dan kunnen de kosten daarvoor hoger zijn dan de prijs van je vliegticket. De standaardprijs is online altijd lager dan op het vliegveld. De kosten bij overgewicht verschillen; soms is er een vast bedrag, soms en prijs per kilo. Bij Easyjet is dit 15,00 euro per kilo, bij KLM betaal je een bedrag van 55,00 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.