Duitsland

Kerstmarkten in Keulen: genieten van de gezellige sfeer

Door heel wat landen, steden en dorpen vind je kerstmarkten. Zo ook in Duitsland. Deze maand bracht ik een bezoek aan de kerstmarkten van Keulen. Er is hier genoeg te beleven!

Kerstmarkten in Keulen

Op een paar uurtjes rijden vanuit Nederland kom je hier in een hele fijne stad, Keulen. Niet alleen voor de kerstmarkt, maar ook om goed te winkelen. Ik kom zelf graag bij winkels als de Galeria en de Peek & Cloppenburg, en natuurlijk slaan we ook op deze trip weer lekkere, goedkope boodschappen in bij een grote REWE supermarkt. Ook een bezoekje aan DM en Rossmann wordt niet overgeslagen, want drogisterijartikelen zijn nog altijd vele malen voordeliger in Duitsland dan met de aanbiedingen in Nederland.

Dat ingeslagen, kunnen we beginnen aan de tours over de kerstmarkten. We hadden de auto gezet in Parkhaus Bazaar de Cologne. Qua ligging ideaal, maar een vervelende parkeergarage als het drukker is. Zeker omdat er niet aangegeven wordt of de garage vol is of niet; waar je binnen dan pas achter komt. Wij hadden mazzel. Vanuit de parkeergarage liepen we direct naar Neumarkt, een groot plein waar je kon vergapen aan de verschillende kerststallen waar verschillende producten werden verkocht. Currywurst, bratwurst en ook reibekuchen kwamen natuurlijk voorbij. Hoewel je bij veel kraampjes terecht kon voor wat versnaperingen, kon je er ook terecht voor handgemaakte producten op hout, glas of andere dingen.

Je hebt verspreid over de Duitse stad Köln verschillende kerstmarkten. De tweede kerstmarkt die we bezochten lag aan de Heumarkt, een grote kerstmarkt met een bescheiden schaatsbaan in de oude stad, ofwel Altstadt. Ook hier lekker druk met veel kraampjes in een gezellig thema met veel sfeer. Natuurlijk mag ook de ‘weihnachtsmarkt am Kölner Dom’ niet ontbreken, bij de gigantische kathedraal van Keulen, waar je ook nog gratis in kunt.

De kerstmarkt bij de Keulse Dom is ook wel gelijk de gezelligste, maar ook de drukste. Het is er erg gezellig aangekleed en dat pal naast de Keulse Dom. In het midden staat een grote kerstboom die ‘s avonds nog mooier wordt uitgelicht. De Keulse kerstmarkten zijn een bezoek waard. Ben je benieuwd waar je nog voor welke kerstmarkt in Keulen terecht kunt, bezoek dan deze pagina. Daar vind je ook de openingstijden. Vele markten in Duitsland sluiten namelijk 23 december. Dus ideetje voor volgend jaar? Op Booking vind je een mooi overzicht met hotels in de stad, waar je nu nog lekker veel keuze uit hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *