België

La Hoëgne: een schitterend natuurgebied in Wallonië

Ten oosten van Luik en onder Maastricht ligt het schitterende natuurgebied La Hoëgne. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de rust. Maar wat maakt La Hoëgne zo bijzonder? 

La Hoëgne 

In België vind je verschillende mooie, uitgestrekte natuurgebieden. Misschien niet bij iedereen bekend is La Hoëgne, een rivier waar langs je over een vallei kunt wandelen. De Hoëgne zelf is een zijrivier van de Vesder en is circa dertig kilometer lang. Ik kan je een wandeling door La Hoëgne absoluut aanraden. Ik bezocht het eerder deze maand opnieuw, nadat ik er zeven jaar geleden voor het laatst was geweest. 

La Hoëgne wandeling

La Hoëgne staat garant voor een schitterende wandeling die relatief makkelijk te doen is. Het gaat over bruggetjes, vlonderpaden, stukken rots en dat zorgt gelijk ook voor mooie foto’s. Verwacht geen watervallen, maar wel subtiele kleine beekjes met helder water. Soms heb je het gevoel dat je door de wildernis loopt met varens en ander groen. In het water zie je iets wat lijkt op wit schuim, dit wordt echter door het water zelf gemaakt en is dus geheel natuurlijk. 

Ik vind La Hoëgne één van de mooiere natuurgebieden die ik heb bezocht, en je kunt hier op een rustige dag genieten van de heerlijke rust. Kijk wel goed uit waar je loopt, een stukje rots of tak kan je zomaar laten struikelen, en let ook bij de vlonders en bruggetjes op een missende plank hout. De wandelroute is tussen de 8 en 12 kilometer. Ikzelf heb hem een beetje afgesneden, waardoor hij 5 kilometer was. Hier deed ik ongeveer 1,5 uur over. Ik hem af te snijden kun je bij de boom met de vele bovengrondse wortels links het pad naar boven nemen, en loop je bovenlangs op de vallei terug naar de parkeerplaats. De route is ook goed te doen met kinderen. 

Bereikbaarheid 

La Hoëgne zelf is goed te bereiken. Op dagen met goed weer kan de parkeerplaats echter al snel vol staan. Je moet dan aan de kant van de weg parkeren. Let daarbij wel goed op de borden, dit mag niet op ieder stuk langs de weg. Voor het parkeerterrein moet je een rivier oversteken. Stel je hier niet teveel bij voor. Het is erg ondiep en zelfs met een Toyota Yaris ging dit zonder problemen. Geen IJslandse taferelen dus :). 

Om bij La Hoëgne te komen navigeer je naar de straat Roquez, in Jalhay/Hockai. Vanaf de Promenade de La Hoëgne loop je direct het natuurgebied in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.