België

Gent: een sfeervolle stad in België vol bezienswaardigheden

Net over de grens met Nederland ligt in België de stad Gent. Het is alweer enige tijd geleden dat ik daar ben geweest, maar mocht je er nog niet zijn geweest, dan wil ik je er graag kennis mee laten maken.

Gent bezoeken

België kent verschillende mooie steden die absoluut een bezoekje waard zijn. Zelf bezocht ik enige tijd geleden de stad Gent. Het was op de dag na kerst, op een zondag. De stad was nog helemaal sfeervol in kerststemming en ondanks de kou heb ik me hier prima vermaakt. De oude trammetjes die door de stad rijden en de mooie gebouwen die in de straten van Gent zijn te vinden, dragen zeker bij aan het sfeervolle gevoel van Gent.

Gent

In een middag kun je de highlights ontdekken van Gent, maar blijf je wat langer, dan valt er nog wat meer te ontdekken. Lekker slenteren door de gezellige straten van Gent. Op het centrale marktplein was een schaatsbaan en een groot reuzenrad te vinden, speciaal voor de feestdagen. Verder kun je een bezoekje brengen aan de Sint-Niklaaskerk of de Sint-Baafskathedraal in de stad of het belfort bezoeken. In de Sint-Baafskathedraal was er tijdens mijn bezoek een heel gedeelte ingericht met allemaal kersthuisjes. 

Iets wat ik verder aan kan raden als je in Gent bent, is een bezoek aan Gravensteen. Het Gravensteen is de enige overgebleven burcht in Vlaanderen. Het gebouw stamt uit de middeleeuwen en kan bezocht worden. Er zijn smalle trappen en er zijn ook verschillende activiteiten. De entree kost op moment van schrijven, 12,00 euro per persoon; kinderen van 13 tot en met 18 jaar betalen 2,00 euro. Vanaf Gravensteen heb je een mooi uitzicht over de stad Gent. Zeker doen!

Eenmaal per drie jaar wordt Lichtfestival Gent gehouden, een lichtjesfestijn waarbij de binnenstad gehuld is in lichtjes. Door het coronavirus is de editie in 2020 uitgesteld; een nieuwe datum is nog niet bekend.

Bereikbaarheid

Nog een tip: bezoek je de stad op een zondag, parkeer je auto dan niet in Q Park Zuiderpoort. De bewegwijzering is barslecht en we hebben lang vastgezeten omdat de parkeergarage pikkedonker en afgesloten was. Gezien de recensies is dit nog altijd aan de orde van de (zon)dag! Zoek je nog een goed hotel in Gent, zoek deze dan op Booking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.