IJsland

Fjaðrárgljúfur in IJsland: een schitterende twee miljoen jaar oude rivierkloof

Drie weken lang bezocht ik het schitterende IJsland. Het was een reis om nooit te vergeten. Een must-see? Dat is onder andere Fjaðrárgljúfur. Daarover gaat deze blog. 

Fjaðrárgljúfur

Er zijn zoveel plekken op IJsland die je eigenlijk tijdens je reis gezien moet hebben. Wat mij betreft hoor Fjaðrárgljúfur daar ook absoluut bij. Deze twee miljoen oude rivierkloof is vrij goed toegankelijk zonder echt klimwerk, dus ook goed te doen voor de kleinere bezoekers van Tripmeister. 

Fjaðrárgljúfur IJsland

Met een diepte van 100 meter is dit een schitterende kloof om te zien. Door de kloof stroomt de rivier Fjaðrá, welke zo’n twee kilometer lang is. Het water slingert door het groen aangeslagen gesteente wat een mooi beeld geeft. Puntje was dat het op de dag van mijn bezoek miezerde en de kloof vol hing met wolken. In ieder geval een goede reden om hier zeker nog eens naartoe terug te gaan. 

Fjaðrárgljúfur is makkelijk te bereiken, al kan winterweer wel de weg versperren. Je zet de auto op de parkeerplaats, waarna je de canyon van bovenaf kunt zien. Het is ook mogelijk om een aantal uur uit te trekken en van beneden de kloof te bekijken. Daarvoor moet je wel met wat regelmaat door de rivier lopen en is hij lastig te betreden bij hoger water. 

Kies je ervoor om de kloof van boven te bekijken, dan kun je het wandelpad volgen. In deze schitterende IJslandse rivierkloof vind je nog enkele watervallen terug. De Fjaðrárgljúfur is absoluut een bezoek waard. Net als nog zoveel meer plaatsen in IJsland. Uiteraard zal ik nog verschillende plaatsen in dit schitterende land uitlichten op Tripmeister.

Fjaðrárgljúfur IJsland

Bereikbaarheid

Wil je Fjaðrárgljúfur bezoeken, volg dan de ringweg 1, waarna je voordat je het plaatsje Kirkjubæjarklaustur nadert, de weg 206 inslaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *