Kroatië

Pula: schitterend stadje met amfitheater in Kroatië

Veel Nederlanders brengen de vakantie graag door in Kroatië. Niet heel vreemd, het land heeft veel te bieden en heeft schitterende natuur, maar ook boeiende steden. Vandaag laat ik je kennismaken met Pula. Een schitterende stad aan zee, met zelfs een groot amfitheater. Hier wil je zeker weten heen!

Pula

Vorige keer had ik het al op Tripmeister al over Slovenië, waar ik onder andere je meenam naar de schitterende Vršič pas. Rij je wat meer naar het zuiden, dan kom je uit in Kroatië. Nog wat verder door rijden brengt je naar de stad Pula, gelegen aan de Adriatische Zee. Het stadje ligt op het schiereiland Istrië en is een schitterende plek om een paar uur door te brengen. De combinatie van oude gebouwen, de blauwe zee en heerlijk zonnig weer, laat je helemaal vermaken.

We bezochten eind mei de stad Pula. Ik had Kroatië nog niet eerder bezocht, maar dit was gelijk een goede kennismaking. Het was heerlijk zonnig, 27 graden en dus een warme dag om de stad te ontdekken. Aan de rand van de binnenstad liggen verschillende parkeerterreinen. Belangrijk is om goed de borden te lezen, om te kijken of je A moet betalen en B hoe je dit kunt voldoen. Vaak moet dit via een app. Wij parkeren de auto bij Parking Emova. Het kostte 50 eurocent per uur. Vanaf hier loop je in circa vijf minuten naar de eerste grote bezienswaardigheid van Pula.

De grote bezienswaardigheid is het Amfitheater van Pula. Tegen betaling kun je hier in, maar het voordeel van een amfitheater is dat als je er rondom loopt, je al een heel goed beeld krijgt van wat je hier kunt zien. Schitterend om dit oude gebouw van voor Christus te zien. In het Kroaats wordt dit de Pulska Arena genoemd, en deze behoort tot één van de grootste nog bestaande Romeinse amfitheaters. De arena is in het verleden al gebruikt voor concerten.

In de stad vind je echter nog veel meer fijne bezienswaardigheden. In de binnenstad zie je bijvoorbeeld de Tempel van Augustus. Een schitterende tempel, welke in de Tweede Wereldoorlog gedeeltelijk is verwoest, maar die nog interessant is om te bekijken. Verder vind je Arco dei Sergi, een Romeins monument in de vorm van een boog. Lopend verder door de pittoreske straatjes van deze stad in Istrië valt er nog meer te ontdekken. Zo vind je er het kasteel van Pula, op een heuvel, Pulski Kaštel. Het is een kasteel in Franse stijl uit de 17e eeuw, welke gebouwd is door de Venetiërs. Het kasteel is alleen tegen betaling te bezichtigen, maar vanaf de heuvel heb je uitzicht over de stad en de baai. Ook zie je een scheepswerf.

In Pula kun je je urenlang vermaken en genieten van de mooie culturele kant van de stad. Veel plezier in Pula!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *